Helsingborg Havebyen
Helsingborg anses af mange for at være Havernes hovedstad. Overalt i city ser man de flotte blomsterarrangementer. Den kongelige have Sofiero anses for at have Europas fineste rhododendronsamling, og Fredriksdal museer og haver har en unik landskabsbotanisk have, den eneste af sin art i Nordeuropa.Sofiero slot og slotspark
Det er et storslået syn, som møder dig, når du besøger Sofieros slotspark i maj og juni. De over 10.000 rhododendronbuske står da i fuld blomst og kan få enhver til at tabe mælet. Kong Gustav VI Adolf, som satte den første plante i jorden i 1907, ville uden tvivl have været tilfreds med samlingen, som i dag er en af Europas absolut største og smukkeste. Ovenfor rhododendronkløften med udsigt over Öresund ligger slottet omgivet af fl øjsbløde plæner, grønne træer og smukke bed. Helt fantastisk! Sofiero står for mange arrangementer og udstillinger, både på slottet og i haven, hele året rundt. I august er tiden inde for den årlige havefest, Den stora Trädgårdsfesten. En fest for alle sanser!

Sofiero Castle and Castle Park
+46 (0)42-10 25 00
Sofierovägen 131, Helsingborg, Sweden
www.sofiero.seFredriksdal museer og haver
Velkommen til et af Sveriges fornemste friluftsmuseer. Frederiksdal er med de forskellige landskabstyper og grønne områder, historiske bygninger og gårde som et Skåne i miniature. Udover den fine herregård fra 1787 vil du finde gamle bykvarterer, en levende skånsk bondegård, en enestående botanisk have med alle Skånes vildtvoksende arter og en vidunderlig rosenhave. Her ligger også Nordens største Grafiske museum og Fredriksdals friluftsteater. Den hyggelige caféer et besøg værd.

Ramlösa Brunnspark
Man føler virkelig historiens vingesus, mens man spadserer igennem parken. Nede i parkens slugt ligger den alkaliske kilde, som giver det berømte Ramlösa mineralvand. At "drikke brønd" var populært på 1700-1800-tallet. Ovenfor slugten ligger de smukke træbygninger, hvor brøndgæsterne boede en gang i tiden.

Möllebackens Våffelbruk
Et rigtigt skønt sted er Möllebackens Våffelbruk, som ligger oppe på den s.k. landborg. På dette sted kan man nyde den smukke udsigt og spise nybagte vafler. Man kommer op til serveringen ved at gå ind i gårdhaven på adressen Södra Storgatan 31 eller igennem skolegården, som ligger i Bergaliden 15.

Fredriksdal museums and gardens
+46 (0)42-10 45 00
Gisela Trapps Väg 1, Helsingborg, Sweden
www.fredriksdal.se
Ramlösa Brunn Park
For more information, contact Helsingborg Tourist Information Office.
+46 (0)42-10 50 00

Möllebackens Våffelbruk
+46 (0)42-12 72 75
Bergaliden 11 (also entrance via Södra Storgatan 31), Helsingborg, Sweden
www.mollebacken.com