Helsingborg Seværdigheder
Kärnan
Kärnan har vogtet over Helsingborg i næsten 700 år. Den er blevet et vartegn for byen. En vindeltrappe fører op til toppen, og herfra har man en fantastisk udsigt over byen og Danmark. Kärnan er 34 meter høj og murene er 4,5 meter tykke. Tårnet er det eneste, der er tilbage af det gamle befæstningsanlæg, som har ligget her siden middelalderen. De terrasseformede trapper, der forbinder Kärnan med Stortorget nedenfor, blev indviet i 1903.

Rådhuset
Helsingborg har et smukt og storslået Rådhus fra 1897. Det er ikke kun udefra rådhuset er imponerende. Også trappehallen og de forskellige mødelokaler er storslåede. Rundvisning
for grupper kan bookes via Turistbureauet.Sancta Maria kirke
Opførelsen af denne smukke kirke påbegyndtes i starten af 1300-tallet, og kirken stod færdig godt og vel hundrede år senere. Se den udsøgte altertavle fra 1400-tallet og mindetavlen over den berømte komponist Dietrich Buxtehude, som var organist her på 1600-tallet. Helsingborg har mange andre smukke kirker, f.eks. Gustav Adolfskirken i syd og Raus kirke lige øst for Råå.

Dunkers Kulturhus
Velkommen til Sydsveriges største kulturhus, som har tiltrukket stor opmærksomhed både i Sverige og udlandet. Den smukke hvide bygning, der er tegnet af den danske arkitekt Kim Utzon, vender sin skulpturelle facade mod Øresund og Danmark. Her vises der temporære udstillinger, by- og kulturhistorie, musik og forskellige arrangementer af høj kvalitet. Ved et besøg bør man ikke gå glip af den fi ne museumsbutik, bistroen og restauranten. Dunkers Kulturhus ligger i Norra Hamnen, som har en spændende beliggenhed med en eksotisk fornemmelse af sydlige breddegrader.nsla av sydliga breddgrader. Visning för grupper kan bokas genom Turistbyrån.
Kärnan
+46 (0)42-10 59 91
Slottshagsgatan, Helsingborg, Sweden
www.helsingborg.se

City Hall
+46 (0)42-10 50 76
Drottninggatan 2, Helsingborg, Sweden
www.helsingborg.se
Church of St. Mary
+46 (0)42-18 90 02
Mariatorget, Helsingborg, Sweden
www.svenskakyrkan.se

The Dunker Culture Centre
+46 (0)42-10 74 00
Kungsgatan 11, Helsingborg, Sweden www.dunkerskulturhus.se