Helsingborg Museer


Dunkers Kulturhus
Se www.dunkerskulturhus.se

Beredskapsmuseet
Nord for Helsingborg, øst for Domsten, er der et spændende museum, som delvist ligger i et underjordisk militæranlæg fra 1940. Museet giver de besøgende et oplevelse af, hvordan det var under anden verdenskrig i Sverige. I den 400 m² underjordiske overkommandocentral vises fotografi er og genstande fra anden verdenskrig. Her kan man også se tunge kanoner. En café i 40'er-stil er indrettet i en flyverhangar.

Fiskeri- og Søfartsmuseet
Det lille charmerende Råå, som ligger syd for Helsingborg, har en gang været Sveriges største fiskerleje. I havnen ligger der helt naturligt et Fiskeri- og Søfartsmuseum, Råå museum, som viser fiskerbåde og -udstyr, fartøjsmodeller, gallionsfigurer og meget mere. Man kan gå ind i en kahyt, et fiskerhus og se en gammeldags skibsproviantering.

Medicinhistorisk Museum
Museet ligger i det gamle børnehospital fra 1888, hvor de to runde plejeafdelinger på en karakteristisk måde præger arkitekturen. Museet indeholder hospitals- og plejeudstyr fra hele 1900-tallet.

Idrætsmuseet
Helsingborg har en egen imponerende idrætshistorie. De ærefulde sejre af fodboldspilleren Kalle Svensson og Formel 1-føreren Gunnar Nilsson er dokumenteret på museet, hvor der naturligvis også findes omfattende materiale om Henrik Larsson samt
Risto Karvinens træstatue af ham.
World War II Museum
+46 (0)42-22 40 39
Djuramossa, Viken (sign by Road 111)
www.beredskapsmuseet.com

The Fishing and Maritime Museum
+46 (0)42-26 11 31
Hamnplanen, Råå, Sweden
www.raamuseum.se
The Medical History Museum
+46 (0)42-406 12 79
Bergaliden 20, Helsingborg, Sweden.
www.medmuseet.se

The Sports Museum
+46 (0)42-13 39 00
Mellersta Stenbocksgatan 10, Helsingborg, Sweden.
www.hbgidrottsmuseum.se

Printervenlig