Sveriges Keramikegn


Skåne Nordvest kan med rette kaldes Sveriges keramikegn med over tres keramikere og keramikværksteder, som hvert år tiltrækker flere hundrede tusinde besøgende.

Höganäs Keramik - Iittala Outlet
I snart hundrede år har Höganäs Keramik været banebrydende inden for keramik, og det er lykkedes at kombinere den keramiske historie med moderne design. I dag er flere af Sveriges dygtigste formgivere tilknyttet Höganäs Keramik, som er en del af littalakoncernen.

Höganäs museum
Her kan du studere den moderne kunstkeramiks udvikling i en fornem samling med repræsentative værker af de forskellige kunstnere.

Wallåkra Stenkärlsfabrik
Syd for Helsingborg, i Vallåkra, ligger der et rigtigt guldkorn, Wallåkra Stenkärlsfabrik fra 1864. Her bliver eret hentet direkte på den egne grund. Man drejer i hånden, hvorefter leret brændes og saltglaseres i den kulfyrede runde ovn. Fabrikken er blevet et aktivt kulturcenter, og den tilhørende restaurant er beliggende i et magasin med en rislende bæk lige nedenunder.

Raus Stenkärlsfabrik
Siden 1911 har man drejet stentøj i Raus og brændt det i den kulfyrede ovn. Du kan stadigvæk købe de klassiske Raus-krus med den unikke glasur. Til fabrikken hører et kunstgalleri, Yoshio Nakajima Art Center. Raus Stenkärlsfabrik ligger en kilometer øst for Råå.

Söderåsens Nationalpark
Velkommen til Skånes vildmark. Her findes Nordeuropas største sammenhængende løvskovsområde. Der er stille, smukt og det dufter dejligt! Der er indgange til nationalparken i både Skäralid og Röstånga. Söderåsen indbyder til dejlige aktiviteter som at vandre, padle kano, fiske, cykle, ride og meget mere.
Höganäs Keramik - Iittala Outlet
+46 (0)42-36 11 31
Gärdesgatan 7, Höganäs
www.iittalaoutlet.se www.hoganaskeramik.se

Höganäs Museum
+46 (0)42-34 13 35
Polhemsgatan 1, Höganäs, Sweden www.hoganasmuseum.se
Wallåkra Stenkärlsfabrik and
Restaurant
+46 (0)42-990 31
Drejarstigen, Vallåkra, Sweden www.wallakra.com

Raus Stenkärlsfabrik
+46 (0)42-26 01 30

Söderåsen National Park
www.soderasen.se

Utskriftsvänlig