Kultur


Kulturværftet er byens fantastiske kulturhus, som præsenterer kultur i alle afskygninger i en enestående bygning. Da værftsindustrien afgik ved døden, rev man ikke bygningerne ned, men supplerede dem med en ny spændende arkitektur, der binder husene sammen i en sejlinspireret facadestruktur. Kulturhuset rummer et supermoderne mediebibliotek i tre etager, en stor teater- og koncertsal, en mindre scene, udstillings- og konferencefaciliteter, en udsigtsplatform og den hyggelige restaurant Spisestuen. Du kan finde yderligere oplysninger med adresse, åbningstider, priser og program på www.kuto.dk

M/S Museet for Søfart
Lige ved siden af kulturhuset ligger det nye fantastiske underjordiske museem for søfart. Museet er nemlig installeret i en gammel tørdok og ligger under jorden. Den vildt spændende arkitektur er tegnet af den berømte arkitektgruppe BIG. Udstillinger og interaktive installationer fortæller historien om Danmark som søfartsnation. Endvidere er der adgang til databaser, arkiver og bibliotek. Og naturligvis en café med underjordisk udsigt og en butik. Du kan finde yderligere oplysninger med adresse, åbningstider, priser og program på www.mfs.dkKulturhuset Toldkammeret
I Kulturhuset i det gamle toldkammer ved Havnepladsen arrangeres der hele året rundt koncerter, udstillinger og optræden af forskellig art.

Marienlyst Slot
Dette tidligere kongelige lystslot har et velbevaret interiør i Ludvig XVI´s stil og er omgivet af en pragtfuld park i engelsk stil. Om foråret blomstrer de flotte rhododendron. Bag slottet er der en mindesten ved Hamlets grav og Ophelias kælder. Slottet er åbent for publikum og forskellige, interessante kunstudstillinger vises regelmæssigt her. I 2009-2010 bliver slottet renoveret. Men parken er åben for besøgende.

Helsingør Pigegarde
Hver fredag fra maj til og med september marcherer og spiller Helsingørs Pigegarde i Helsingørs gader. Det er en tilbagevendende tradition. I december tager de nissetøj på og optræder som "Nissegarden".

Axeltorv
Dette hyggelige torv ligger lige i hjertet af Helsingør. På torvet står Utzon Francks statue af Erik af Pommern, som grundlagde byen og indførte Øresundstolden. Torvet omkranses af hyggelige caféer og barer, som skænker velsmagende dansk øl, og på torvedagene er der livlig gang i handelen.

Kulturværft
+45 49 28 37 47
Allegade 2, Helsingør, Denmark www.kuto.dk

Toldkammeret Culture Centre
+45 49 28 37 47
Havnepladsen 1, Helsingør, Denmark www.kuto.dk
M/S Maritime Museum
+45 49 21 06 85
Ny Kronborgvej 1, Helsingør, Denmark
www.mfs.dk

Marienlyst Palace
+45 49 28 18 30
Marienlyst Allé 32, Helsingør, Denmark
www.helsingormuseer.dk

Printervenlig